Memaparkan catatan dengan label Bunga Telur Foam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Bunga Telur Foam. Papar semua catatan

Jumaat

Bunga Telur Foam Wedding Purple & Blue


Baju Melayu

Baju Kebaya
Comel juga kombinasi warna ungu dan biru tiffany, thanks for your order Miss Nora!

Sabtu

Bunga Telur Foam Purple & Tiffany Blue Glitter

Bunga Telur foam kali ini ada sedikit kelainan sebab saya telah menggunakan foam glitter. Asalnya customer saya ni nak yang biasa je, tapi sebab stok tiffany blue tu takde, terpaksa lah guna yg glitter (kos nya pun lebih).Well bertuah betul customer saya sorang ni!

Isnin

Bunga Telur Pengantin Minang

 Salah seorang customer saya Cik Wana telah memilih konsep Minang Kabau untuk hari perkahwinannya. Teringin pula nak guna bunga telur foam untuk dijadikan bunga pahar untuk menunjukkan kelainan. Warna tema merah dan emas menjadi asas kepada design ini dan alhamdulillah pengantin pun suka sangat katanya...

Bunga Telur Sea World



Lagi sekali saya menerima tempahan bunga telur foam 100 unit untuk tema Sea World...ada la sedikit perubahan this time ada new design for angel fish, dolphin and  penguin. Thanks to Mr. Adinin from Brunei yg dah tempah dari saya buat kali kedua.

Ahad

Bunga Telur Foam Turquoise, Dark Purple & Pink


Stroller
baby girl dress
pacifier
Turquoise, dark purple and pink menjadi pilihan Fara yang sudah kali tempah dari saya. And Fara request design paciifier or puting bayi instead of botol susu. Tu lah tak pernah teringat nak buat pacfier ni padahal senang je...cute pulak tu!

Isnin

Bunga Telur Foam Peach & Green

Yes...kini bunga telur foam boleh didapati dalam warna peach... Mesti ramai yg excited kan! Puan Anil sgt bertuah kerana warna pilihannya, peach baru je sy dapat dr supplier. Menarik juga combinaton peach and green...in fact dekorasi di kenduri cukur jambul babynya sweet sgt dgn tumpuan warna peach & green di sini sana.

BUnga Telur Foam Yellow & Silver

Bentuk kereta
Bentuk kapal terbang




Warna terbaru yellow dan silver menjadi kegemaran salah seorang customer dari Sabah. Saya sgt sukakan kombinasi warna ini...nice taste!

Ahad

Bunga Telur Yellow & Silver

Pink & Green tema pilihan kenduri cukur jambul yg menarik ini dibuat dalam bentuk baby dress, ballerina dan stroller.  Pasti menyerikan majlis!.  

Sabtu

Bunga Telur Foam Orange


First time someone ordered this colour, I was so excited...coz I've always loved orange. I thought it would go nice with yellow and brown. My customer all the way from Klang came to collect and was overjoyed on seeing her purchase. Fuhhh another satisfied customer...

Bunga Telur Foam Pink Purple

I haven't updated my blog for quite some time now, hehe been such a lazy bum these days! Some of my recent order Bunga telur foam pink & purple theme, in the shapes of baby stroller, baby dress and bear.

Jumaat

Bunga Telur Foam Wedding Theme Pink Silver & Cream

Bunga Telur Foam berbentuk baju melayu dan kebaya adalah paling sesuai untuk dijadikan cendera hati majlis perkahwinan. Seperti yang ditempah oleh Cik Murniza dari Seremban, tema warna pink, silver dan cream menjadi pilihannya. Comel dan unik sekali!

Rabu

Bunga Telur Foam Blue & Cream

Puan Azlina from Shah Alam wanted me to design these cute bunga telur foam for her baby boy's upcoming akikah. The shapes that you can see here are stroller, bear with hat and baby boy clothes in the color combination of blue and cream.

Ahad

Bunga Telur Foam Purple Theme for Girl & Boy


Another suggestion for anyone planning for cukur jambul kenduri, those who celebrate the ceremony for a boy and a girl at the same time like my customer Pn Farah Diyana, is to combine the theme colour with another colour that represents each gender. Like the pic above, for the boy, we match purple with blue and for the girl, we match purple with pink. They really work! There are many other colours to try like orange, yellow, gray and brown that would look good for combination purposes. So it is all up to you my customers!

Khamis

Bunga Telur Foam Pink Purple & Tiffany Blue

230 pcs bunga telur foam telah pun sempat disiapkan dalam masa 10 hari untuk customer saya dari Brunei, Pn Nurul Hayati. Warna yang diminta adalah gabungan Pink, Purple dan Tiffany Blue dalam bentuk botol susu, stroller dan beberapa design baju baby. Yang terbaru baju ballerina tu saya tak pernah feature dlm blog lagi tapi dah pernah buatkan untuk customer terdahulu. Maklumlah  semua saya yang nak kena buat...dari cari material, proses pembuatan ke ambil gambar pun sendiri je sometimes terlupa..ni pun sempat ambil gambar pakai Blackberry je, camera buat hal pula.  Anyway, more entries coming on BTF with more new colours and shapes, insyaallah.. 

Rabu

Bunga Telur Foam Pink & White Multi-shape

Warna yang paling simple dan sesuai untuk majlis anak perempuan kebiasaannya adalah warna pink dan putih tetapi yang menarik tentang bunga telur ini mestilah bentuk-bentuk comel yang digunakan sebagai tema majlis menyambut kelahiran baby girl seperti  baby dress,baby stroller dan milk bottle. Memang menarik bunga telur foam bahkan kaum bapa juga menyukainya barangkali kerana menyerupai lollipop... They really stand out in the crowd! 

Isnin

Bunga Telur Foam Tiffany Blue & Purple


I think my son, Adam suka sangat dengan theme colour of this Bunga Telur since sibuk sangat dia suruh kita ambil gambar dia. Its my first time doing this colour combination and I must say I like the way it turned out. Bentuk yang boleh dilihat disini termasuk stroller, botol susu, baju baby, kereta dan kapal terbang. Thank you for your order, Pn Ayu from Selayang!
Posted by Picasa

Khamis

Bunga Telur Foam Sea World Theme

My latest design for Bunga Telur Foam is specially made for Pn Linda who said she wanted a sea world theme for her son's Cukur Jambul function. What you can see here are shapes of a whale, sailboat, angel fish, sea horse, star fish, sea turtle and an octopus. There are plenty more designs but these are just some examples just to get her approval...and she did..here we go 100 customized units for you Linda!

Sabtu

Bunga Telur Foam Dress Turquoise Blue

BTF untuk majlis cukur jambul anak perempuan juga ada yang bertemakan warna tona biru. Minggu ini tempahan di atas berbentuk baby girl dress pelbagai design telah disiapkan, dan inilah hasilnya...

Ahad

Bunga Telur Foam Purple, Pink and Blue Theme

Bunga telur foam ini semua  telah ditempah oleh Pn Amy Mazzuana dari Banting bertemakan warna dark purple, blue and pink, untuk majlis cukur jambul baby nya.  Dan secara kebetulan telah dipilih untuk memasuki ruangan dalam majalah Senirias dan program fyi Astro Bernama saluran 502 baru-baru ini. So Pn Amy sangat bertuah sebab dua kali bunga telur tempahannya menjadi perhatian media. Inilah keistimewaan bunga telur foam ciptaan saya hehe...lain dari yang lain...Semoga ia kekal sweet, unik dan bernilai.Anda boleh mencuba sendiri sebab saya dah demonstrate dalam tv, klipnya ada saya sertakan dalam entry terdahulu,  Kalau tak ada masa nak buat,  tempah dari saya tapi mesti cepat ok! Harga RM3.00 sahaja sekarang.

Isnin

Bunga Telur Foam - Temuramah Astro Bernama TV

video
Ini adalah klip temuramah oleh Bernama TV tentang Perniagaan Bunga Telur Foam Lisa yang telah disiarkan malam semalam di channel Astro 502. Buat sementara ni Lisa tunjukkan recording pakai handphone je hehe sebab maklumlah excited sangat dapat masuk tv! Baru sahaja berniaga 1 1/2 tahun dah dpt pengiktirafan sebegini..bangga mak bapak & suami, alhamdulillah... Basically you will get to know how i started this business, my problems and a demonstration on how to make one bunga telur foam design. Happy viewing!