Isnin

Doorgift Box for Wedding

Doorgift box di atas adalah khas untuk perkahwinan yang bertemakan Western. Size is approximately 16x 10cm, harganya RM3.00 satu dengan minimum order sebanyak100 pcs.

Kek Lampin Pakai Buang (Diaper Cakes)

Teddy & Caterpillar Green Brown Blue
Hello Kitty Pink & Blue
Hello Kitty Pink & Green
Angry Birds Blue &Peach
Melody Pink & Blue
Tempahan untuk Newborn babies yang terbaru ini semua telah ditempah istimewa oleh sebuah syarikat korporat untuk kakitangan-kakitangan yang baru menyambut kelahiran bayi mereka.  Anda juga boleh menempah dari saya dan akan dihantar terus ke ofis atau kediaman dengan caj minimal hanya sekitar Klang Valley. Kalau pos pun boleh tetapi akan mengambil masa seminggu untuk sampai ke destinasi.  Selain dijadikan sebagai hadiah untuk the new baby, ia boleh juga dijadikan sebagai centerpiece baby shower. Boleh request nak tema atau warna apa as long as its available. Lisa juga boleh customize mengikut budget pelanggan. Harga untuk tempahan ini sekitar RM150-200. Untuk melihat lebih banyak contoh sila klik Newborn Gifts option di atas muka surat ini.

Sabtu

Hantaran Peach and White untuk Disewa

Buah-buahan
Kain Lace
Telekung Sembahyang dan Sejadah
Tolilettries
Coklat
Cincin   
Tepak Sirih


Ini adalah set hantaran pertunangan yang telah disiapkan minggu ini untuk saudara Zahari. Agak kelam kabut juga menyiapkannya sebab customer saya ni beri masa seminggu sahaja. Warna peach memang susah nak cari so I think it's a good challenge and an opportunity to provide rental for my future customers. Bunga yang digunakan adalah artificial tetapi yang menariknya adalah pelbagai tona peach yang digunakan. Hubungi saya untuk price quotation ye...

Bunga Telur Foam Dress Turquoise Blue

BTF untuk majlis cukur jambul anak perempuan juga ada yang bertemakan warna tona biru. Minggu ini tempahan di atas berbentuk baby girl dress pelbagai design telah disiapkan, dan inilah hasilnya...

Ahad

Bunga Telur Foam Purple, Pink and Blue Theme

Bunga telur foam ini semua  telah ditempah oleh Pn Amy Mazzuana dari Banting bertemakan warna dark purple, blue and pink, untuk majlis cukur jambul baby nya.  Dan secara kebetulan telah dipilih untuk memasuki ruangan dalam majalah Senirias dan program fyi Astro Bernama saluran 502 baru-baru ini. So Pn Amy sangat bertuah sebab dua kali bunga telur tempahannya menjadi perhatian media. Inilah keistimewaan bunga telur foam ciptaan saya hehe...lain dari yang lain...Semoga ia kekal sweet, unik dan bernilai.Anda boleh mencuba sendiri sebab saya dah demonstrate dalam tv, klipnya ada saya sertakan dalam entry terdahulu,  Kalau tak ada masa nak buat,  tempah dari saya tapi mesti cepat ok! Harga RM3.00 sahaja sekarang.

Bunga Telur Bear Red and White Theme For Sale

Bunga Telur Red and White Theme ini telah direka khas untuk demonstration dalam majalah Senirias. So kalau ada yang berminat boleh dapatkan dengan harga diskaun RM4.50 sahaja instead of RM5.00 harga biasa. Semua sekali ada 50 unit.

Lollichocs Garden Pot

I made these Lollichocs Garden Pot for a magazine shoot recently as part of a table setting issue. Coklat tu dah banyak kena cabut actually lepas shooting sebab dh distribute bagi kat crew shooting, tu yg tinggal berapa kerat je...silap sebab lambat snap photo. Anyway kalau nak tengok hasil sebenarnya, nantila kita tunggu keluaran Jun or July magazine Senirias. This is a very creative way to make flower arrangement for your hari raya table setting tau...guna combination of artificial  flowers and lollichocs..the colours are so vibrant and so so cute too! Juga sesuai untuk dijadikan hadiah birthday, newborn atau orang sakit pun ok. My price starts from RM25 sahaja satu siap dengan pot sekali and boleh customize warna tema. 

Dulang Hantaran Berukir Kayu Putih


Dulang berkaki kayu putih berukir ini di atas ini memang sangat cantik untuk dibuat dulang hantaran. Size 29x29cm, harga sewanya hanya RM12 sahaja. Sila buat tempahan segera kalau berminat!

Isnin

Bunga Telur Foam - Temuramah Astro Bernama TV

video
Ini adalah klip temuramah oleh Bernama TV tentang Perniagaan Bunga Telur Foam Lisa yang telah disiarkan malam semalam di channel Astro 502. Buat sementara ni Lisa tunjukkan recording pakai handphone je hehe sebab maklumlah excited sangat dapat masuk tv! Baru sahaja berniaga 1 1/2 tahun dah dpt pengiktirafan sebegini..bangga mak bapak & suami, alhamdulillah... Basically you will get to know how i started this business, my problems and a demonstration on how to make one bunga telur foam design. Happy viewing!